HomeΔραστηριότητεςCampΣε εξέλιξη το Summer Tennis Camp!

                                                                                                                                               

Σε εξέλιξη το Summer Tennis Camp!

Πέφτει αύριο Παρασκευή η αυλαία της 5ης περιόδου Summer Tennis Camp στον όμιλο μας! Δεκάδες παιδιά από την Καλαμάτα, την Μεσσήνη αλλά και την Αθήνα έχουν πάρει μέρος στο camp με πολλά από αυτά να παρατείνουν την συμμετοχή τους για περισσότερες εβδομάδες. Η επιτυχημένη συνταγή είναι η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει η προπονητική ομάδα, η οποία πηγάζει από την αγάπη για το άθλημα του τένις, την τεράστια διεθνή εμπειρία από παρόμοιες εκδηλώσεις σε χώρες του εξωτερικού και το μεράκι για κάθε λεπτομέρια. Επίσης, ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος για να επιτυγχάνεται και να διατηρείται αυτή η ποιότητα.

Η ημέρα ξεκινάει από τις 8:30 to πρωί, όπου προσέρχονται στον χώρο του ομίλου τα παιδιά. Στις 9:00 οι προπονητές επιλέγουν έναν αρχηγό (κάθε μέρα ένα άλλο παιδί), ο/η οποίος/α έχουν κάποιες ευθύνες αλλά και πρωτοβουλίες για διάφορες δραστηριότητες κατά την διάρκεια της ημέρας. Πριν πιάσουν ρακέτες, γίνεται ένα διαδραστικό, ομαδικό ζέσταμα, το οποίο περιέχει ασκήσεις και παιχνίδια με "τενιστικό υπόβαθρο". Έπειτα χωρίζονται οι ομάδες σε όλα τα γήπεδα ανάλογα το επίπεδο των παιδιών και ξεκινάει η προπόνηση, η οποία κάθε μέρα έχει ένα διαφορετικό θέμα. Με αυτό τον τρόπο οι προπονητές μπορούν να βελτιώσουν παραμέτρους στο παιχνίδι των προχωρημένων αθλητών αλλά και να διδάξουν βασικές τεχνικές δεξιότητες στα πιο αρχάρια. Τα παιχνίδια, είτε συνεργασίας είτε ανταγωνιστικά, είναι βασικό κομμάτι της προπόνησης, όπου τα παιδιά προσπαθούν να εφαρμόσουν τις τεχνικές/τακτικές οδηγίες των προπονητών. Αξίζει να σημειωθεί πως η μέθοδος διδασκαλίας και παράμετροι αγώνων που χρησιμοποιεί η προπονητική ομάδα επιτρέπει ακόμα και στα παιδιά που πιάσανε ρακέτα για πρώτη φορά να συμμετέχουν ενεργά στα παιχνίδια. Στις 11:00 περίπου σερβίρεται το κολατσιό στα παιδιά, τα οποία βρίσκουν λίγο χρόνο να παίξουν κάποιο επιτραπέζιο ή ping pong ή απλά να κάνουν φιλίες με άλλα παιδιά στον εσωτερικό χώρο του ομίλου, ενώ το αργότερο στις 11:30 τα αγόρια και όσα κορίτσια θέλουν παίζουν beach soccer, beach tennis ή beach volley! Κατά τις 12 όλα τα παιδιά μαζεύονται υπό την διαρκή επίβλεψη των προπονητών στην παραλία για να χαλαρώσουν στην θάλασσα που είναι σε απόσταση αναπνοής από τα γήπεδα. Μεταξύ τις 13:00 και 13:30 και εφόσον έχουν κάνει το ντουσάκι τους και αλλάξει, τα παιδιά κάθονται όλα μαζί στην μεγάλη τραπεζαρία περιμένοντας πως και πως το μεσημεριανό φαγητό, το οποίο είναι σπιτικό με αγνά και βιολογικά συστατικά! Μετά το φαγητό τα παιδιά παίζουν διάφορα παιχνίδια, έχουν την δυνατότητα να ζωγραφίσουν με νερομπογιές, ή να επινοήσουν μια δραστηριότητα όπως π.χ. παντομίμα, ενώ κατά τις 2:45 ξεκινάει μισάωρο μάθημα γερμανικών με τον τεχνικό διευθυντή Χρήστο Χριστόπουλο, ο οποίος είναι και native speaker! Μέχρι της 16:00 που λήγει το πρόγραμμα δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να ξαναπιάσουν ρακέτες και να παίξουν ελεύθερα μεταξύ τους παιχνίδια.

Απαραίτητος εξοπλισμός για όσα παιδιά επιθυμούν να συμμετέχουν στο camp είναι:

αθλητικά παπούτσια, σαγιονάρες, πετσέτες μπάνιου/παραλίας, αθλητικά ρούχα και προεραιτικά μια επιπλέον αλλαξιά, καπελάκι, αντιηλιακές κρέμες, ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρνουν δικό τους φαγητό.

Ρωτήστε για το μενού της κάθε εβδομάδας, τα παιδιά ξετρελένονται ειδικά με τις Παρασκεύες που υπάρχει σπιτική πίτσα all you can eat!

Σημαντικό είναι για τους γονείς να γνωρίζουν πως οι προπονητές έχουν εκπαίδευση πρώτων βοηθειών και ναυαγοσωστικής.

Δίνεται επίσης και η δυνατότητα παραμονής για μια ημέρα μόνο, με το λεγόμενο day-pass!

Για πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε με το 27210-20553.

Go to top